Inloggen

18 Augustus, 2012

FloraConnect Photoshoot!

Sinds enige maanden maakt plantenexporteur FleuraPlants uit Honselersdijk van elke voorraadpartij een partijfoto voor de webshop. Sindsdien is de internetomzet flink gestegen.

Het maken van de foto’s is optimaal geïntegreerd in hun verwerkingsproces en kost nauwelijks extra tijd.

FleuraPlants maakte al geruime tijd gebruik van assortimentsfoto’s voor het aanbieden van hun planten. ‘Toch hadden we het idee dat we meer konden verkopen als we van elke partij planten een unieke foto konden tonen, met daarop de specifieke kenmerken van de partij”, vertelt Alex van Staalduinen, manager van FleuraPlants, “Voorwaarde was wel dat de foto’s snel na het inkopen van de partijen op de webshop te zien zouden zijn en dat het maken en verwerken van de foto’s niet onnodig veel tijd zou kosten”.

“Onze automatiseerder, Uniware Computer Systems, leverde ons een super praktisch systeem”, vervolgt Alex, “De inkoper bepaalt of er van een partij planten een foto moet komen. Bij het binnenmelden krijgt deze partij een opdrachtetiket “maak foto” met een unieke barcode.
De boxmedewerkers weten nu dat er een foto gemaakt moet worden en de planten worden naar de door Ruud Hamel ontwikkelde fotostudio gebracht. De barcode van het opdrachtetiket wordt gescand en direct wordt de foto gemaakt.

De foto wordt met één druk op de knop goedgekeurd en de FloraConnect software zorgt binnen enkele seconden dat de juiste formaten foto’s in het systeem worden geplaatst en op de webshop verschijnen. Hierna gaat de partij planten verder in het logistieke proces. Sneller en simpeler kan het volgens mij niet!”

FleuraPlants is een exporteur van potplanten en levert aan importeurs, tientallen eigen Cash and Carry’s van Fleura en, via Metz, aan duizenden bloemisten.

Uniware Computer Systems BV heeft talloze klanten in de bloemen- en plantengroothandel en handel in bloemisterij accessoires. Voor kwekers exploiteren zij het platform FloraConnect ®. In totaal maken ruim 9000 mensen in de internationale Hortibusiness dagelijks gebruik van de automatiseringsoplossingen van Uniware.

Bron : FleuraMetz, Honselersdijk

Contact
Uniware Computer Systems B.V.
Beugsloepweg 20
3133 KV Vlaardingen
Nederland
tel: +31 10 28 54 220
fax: +31 10 28 54 230
e-mail: info@uniware.nl
© 2000 - 2021 by Uniware Computer Systems B.V. Privacy Policy Disclaimer Sitemap